Happy Energie training Jij maakt t verschil voor docenten en NSO medewerkers

‘jij maakt het verschil’. Dit is voornamelijk bedoeld voor docenten & pedagogisch medewerkers/leiders BSO/NSO.
Veelal docenten die PABO, SPW of SPH hebben gestudeerd leren helaas zelfs in deze vernieuwde tijd weinig over echt verbinding maken in het onderwijs. Ze zitten vast aan een school systeem en willen zoveel mogelijk kinderen theorie bij brengen. Ze vergeten hierdoor plezier te maken en te voelen wat kinderen eigenlijk echt nodig hebben en dat is niet zoveel! Met aandacht en zachtheid creatief met kinderen omgaan.

Hoe kunnen wij het verschil maken?
Ik ga in 5 trainingen aan de slag met BSO en NSO pedagogisch medewerkers. In deze trainingen van 2 uur laat ik zien hoe je met een positieve en happy energie het verschil kan maken. We doen in deze trainingen acteer, zang & dans en spel oefeningen.
Happy energie training:
Delen, verbinden, plezier maken & passievol creatief zijn.

In de bijlage staat mijn training ‘jij maakt het verschil’ volledig uitgewerkt, maar hieronder een korte omschrijving van de 5 trainingen:

1e training ‘jij maakt het verschil’:
Hierbij leren wij iedereen beter kennen. We bespreken hoe belangrijk jouw rol als docent is, we bespreken waar we kritiek over hebben en geven daar complimenten over & bespreken wat voor soort leider jij bent. Verder zullen wij nog een aantal kleine oefeningen doen.
2e training ‘jij legt het fundament’:
In de tweede training leggen wij de aandacht vooral op het dansen & zingen. Ook hierbij doen wij weer een aantal oefeningen. Ook leren we hoe we een stuk-lied-dans maken. Wat belangrijk is, is dat we allemaal inzien dat het belangrijk is dat je het simpel moet houden & dat je in jezelf moet geloven.
3e training ‘Inhoudelijke vormgeving’
Bij de derde training leggen wij alle soorten spelletjes uit. Ook kijken wij of je in staat bent om de klas te regisseren en geven hier indien nodig tips mee. Ook kijken we hoe we moeten samen werken, ook als je het helemaal niet met die persoon kan vinden.
4e training ‘Aan de slag met elkaar’
Het is de bedoeling dat we bij deze training de schaamte voorbij zijn en ons volledig open stellen naar de andere. We leren hier hoe je iedereen enthousiast kan maken & of je wel geloofwaardig genoeg bent.
5e training ‘Samenvatten van alle lessen’
Bij de vijfde training bespreken we alles wat we hebben gedaan in de afgelopen trainingen, staan we open voor allemaal vragen, doen we nog wat oefeningen & gaan we leren hoe de kinderen zelf een lied kunnen gaan zingen en hoe je ze dit het beste leert.

 

reguliere lessen winniekids