HSP coach

7346_1591192747867413_5794203525150634110_nHSP hoogevoeligheid is een kwaliteit. Je voelt je anders en voelt dat andere kinderen en volwassenen je soms niet begrijpen.

1 op 1 HSP coaching

– Begrijp je soms je kind niet en wil je wat tools om er mee om te gaan?
– Zou je kind gebaat zijn bij een ervaringsdeskundige die verteld hoe er mee om te gaan en hoe je het kunt inzetten als instrument?
– Wat te doen bij teveel prikkels? En hoe ga ik daar mee om?

Boek dan een coaching sessie voor jezelf en of voor t kind en haar/zijn jouw leven zal een stuk duidelijker zijn. winnie@winniecasting.nl

Bij HSP coaching leer ik in een paar stappen de ouders en/of kinderen hier mee om te gaan. Als ervaringsdeskundige en zelf een HSP’r voel ik in mijn leven en als coaching/musical lessen vaak direct aan wie wat nodig heeft en vaak zijn dat de hoog sensitieve kinderen. Hoog sensitiviteit is een geheel van gevoelens, gedachten, sensaties, ervaringen, waarnemingen, diepgeworteld bewustzijn en nog veel meer!

Waarom huilt mijn kind zo vaak, is het soms moe en verdrietig en neerslachtig als ze iets gehoord of gezien hebben wat pijn doet….Misschien wel een HPS ( een hoog gevoelig persoon)

Deze kids /volwassenen zijn gevoeligheid voor prikkels en intense verwerking daarvan. Hoogsensitieve kinderen krijgen dus veel meer binnen en denken daar diep over na.. Hoe leg je een kind uit dat hij/zij misschien hooggevoelig is? Hij /zij weet dat niet en voelt zich anders en niet begrepen, dat is soms heel eenzaam en als ouder zou je dat heel voorzichtig kunnen uitleggen.

HPS (een hoog gevoelig persoon)  is zeer gevoeligheid voor prikkels en intense verwerking daarvan. Hoog sensitieve kinderen krijgen dus veel binnen en denken daar diep over na.. Bij HSP coaching probeer ik de ouders en kinderen hier mee om te laten gaan. Het rechtvaardigheidsgevoel van een hoog sensitief kind is zeer groot en ze kijken sip of onbegrepen als er iets speelt:

Pesten in de klas is oneerlijk en ziet een hoog sensitief kind als onrechtvaardig. Hij/zij wil daar iets aan veranderen en gaat naar de leerkracht of naar de ouders. Neem deze boodschap serieus en wuif dit niet weg, er naar luisteren is al een  begin….

Sfeer is voor mij en ook voor hen ook heel belangrijk. Als er spanningen zijn tussen papa en mama of bij andere in de familie, voelt zij/hij dat direct. Meestal doet hij/zij dan heel erg zijn best het gezellig te maken. Gaat over zijn/haar eigen grenzen heen om andere te pleasen. Een HSP kind wil dat iedereen het gezellig heeft en dat gaat vaak ten kosten van zichzelf. Je bent opgebrand en hebt tijd nodig weer op te laden.

Het verdriet van een vriendje doet vreselijk pijn. Een HSP kind maakt zich snel zorgen. Ze beleven het zo intens dat het haar eigen verdriet lijkt te zijn en kunnen het moeilijk verwerken dat duurt veel langer dan bij een kind dat niet hooggevoelig is.

Als je vriendjes bent, dan ben je lief, eerlijk en aardig voor elkaar. Als een vriendje dus iets gemeens doet, opeens niet meer wil spelen, iets doorvertelt of niet meer naast je wil zitten, is het geen vriend. Hoe sociaal hsk ook zijn, als een grens overschreden is, komt de vriendschap niet meer goed.

Bewust iemand pijn doen of een dier verwaarlozen is zinloos en in de ogen van een hoog sensitief kind onacceptabel . Als er op televisie zoiets te zien is willen ze wegzappen anders raken ze helemaal van slag. De pijn van mensen/kinderen of dieren kan zo intens bij hen binnenkomen, dat als hij/zij een fragment/ foto wel gezien heeft, dagenlang een rot gevoel heeft.

Wat doe je als iemand heel vrolijk doet, maar toch duidelijk veel verdriet heeft? Of als iemand heel aardig is, terwijl je merkt dat hij je helemaal niet zo leuk vindt. Deze tegenstrijdige signalen zijn verwarrend voor een hsk. Voor hen komen de impliciete signalen net zo duidelijk binnen. En ze weten niet hoe ze dan moeten reageren. Het kan zelfs aanleiding zijn om iemand geen hand te willen geven.

Ik leer je in een aantal stappen hoe hier mee om te gaan. De kinderen voelen al snel dat ze begrepen worden en er komt een stukje rust en acceptatie bij zowel ouder als kind. stap 1 maak contact met de aarde door veel buiten te zijn. Ga naar het bos, strand of lekker fietsen en luister naar je kind. stap 2 maak als ouder veel lichamelijk contact door te knuffelen of te masseren dan voelen ze zich veilig.